Het makelaarsstafje, het attribuut dat sinds eeuwen de waardigheid van het makelaarschap symboliseert is uitgereikt aan Petra Hengevelt. In december 1993, ruim 25 jaar geleden, is het dat zij is beëdigd door de Rechtbank tot makelaar-taxateur onroerende zaken. 

Petra Hengevelt, directeur en makelaar bij Hengevelt Makelaardij, ontving onlangs het makelaarsstafje van NVM Makelaars uit handen van Moniek Koenders, voorzitter van de NVM, omdat zij 25 jaar als beëdigd makelaar in het vak zit. 

“Ik voel me vereerd om dit mooie, symbolische geschenk in ontvangst te mogen nemen. Het makelaarsstafje staat symbool voor vakmanschap en stamt uit de zeventiende eeuw. Met het stafje werden vroeger belangrijke documenten met was verzegeld”. 

Het stafje dat makelaars heel vroeger gebruikten om akten mee te stempelen, staat al sinds jaar en dag symbool voor de waardigheid van het makelaarschap. De eigenaar van het ‘s–Heerenbergse Hengevelt Makelaardij ziet de onderscheiding als een mooi stukje waardering voor het werk dat zij al jaren met veel plezier doet.

Doordat haar vader actief was in de makelaardij en de grondlegger is van het huidige kantoor, kreeg Petra het vak van makelaar min of meer met de paplepel ingegoten. Zij volgde eerst nog de opleidingen aan de HEAO en de Universiteit Nijmegen, Nederlands en Notarieel Recht om vervolgens in de voetsporen van vader te treden.

"Wonen is een eerste levensbehoefte voor mensen", verklaart ze. "Dat je daarin een rol speelt, dat geeft veel voldoening. Maar ook zeker niet onbelangrijk zijn de vele juridische aspecten die het vak behelst, van mijn universitaire studies Rechten heb ik in de makelaardij dagelijks profijt".

Nog altijd huist Hengevelt Makelaardij aan de Molenpoortstraat 48 in ’s-Heerenberg.